Pilot projekt prevencije: Splitska policija ima savjetnika za sigurnost građana

Pilot projekt

U uredu Druge policijske postaje u Podstrani, svake srijede,  u vremenu od 09:00 do 11:00 sati građani općine Podstrana mogu razgovarati sa specijaliziranim policijskim službenikom za prevenciju – savjetnikom za sigurnost iz Odjela prevencije Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

U protekla dva tjedna građani su pokazali interes i u razgovoru s policijskim službenikom iskazali zadovoljstvo jer im je i na ovaj način povećana dostupnost policije i mogućnost razgovora s policijskim službenikom.

Građani su se uglavnom informirali o općenitim temama vezanim uz rad policije, ali zanimale su ih teme vezane uz prevenciju osobne sigurnosti i sigurnosti imovine, samozaštitom ponašanju i  rizičnim ponašanjima djece. Jedan dio upita i prijava  odnosio se na komunalnu problematiku te problematiku iz nadležnosti drugih institucija.  Najučestaliji problemi koje su građani uočili i o čemu su razgovarali s policajcem su neodgovorno ponašanje pojedinaca u smislu nepravilnog držanja životinja, nelegalnom odlaganju otpada kao i  problem prometa u mirovanju na prometnicama

Kako je projekt na svom početku, a odaziv građana izuzetno dobar, s ovom praksom će se nastaviti svake srijede.

DBO/ Foto: PU splitsko-dalmatinska