CEMEX pokrenuo kampanju za sigurnost pješaka – „Ne riskiraj!“

Cemex kampanja "Ne riskiraj!"

Teretna vozila ugovornih prijevoznika  Cemexa koja će sudionici u prometu moći uskoro vidjeti na našim cestama nose poruku nove kampanje  tvrtke usmjerene na sigurnost pješaka u prometu “Ne riskiraj!”.

Statistike Ministarstva unutarnjih poslova govore da su u 2018. godini u 21 posto smrtnih slučajeva na hrvatskim prometnicama stradali upravo pješaci, što je 18 posto više u odnosu na 2017. Također, u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen je porast stradanja pješaka u prometu od 14 posto u usporedbi s 2017. Shvaćanje da upravo teretna vozila predstavljaju posebnu opasnost za pješake, ali i uzimajući u obzir sve opasnosti s kojima se pješaci svakodnevno susreću na prometnicama, potakla je Cemex da pokrene javnu kampanju podizanja svijesti.

Cemex je označio  mikser za prijevoz betona i cisterne za rasuti cement, jasno uočljivim porukama svoje nove kampanje te izdali prigodnu brošuru.

Preuzmite brošuru “Ne riskiraj, pogledaj prije nego iskoračiš” i podijelite je s obitelji i prijateljima. Budite dio kampanje sigurnosti pješaka u prometu!

DBO/ Foto: Cemex