Jeff Massimilla: Cyber suradnja od ključne je važnosti

Napredne, povezane tehnologije uzrokuju neviđene poremećaje u gotovo svim aspektima automobilske industrije.

Jeff Massimilla, potpredsjednik globalne kibernetičke sigurnosti u General Motorsu, izjavio je kako je današnja autoindustrija izuzetno  povezan ekosustav u kojem čuvanje sigurnosti ovisi o suradnji i sveobuhvatnom pristupu.

Napredne, povezane tehnologije uzrokuju neviđene poremećaje u gotovo svim aspektima automobilske industrije, uključujući poslovanje poduzeća, proizvodnju i opskrbni lanac, povezana i autonomna vozila, interakcije trgovaca, financiranje i angažman potrošača.

Uz ove poremećaje, često se pojavljuju novi cyber rizici; Cyberat napadi mogu ugroziti privatnost podataka i sigurnost vozila, poremetiti poslovanje, ugroziti intelektualno vlasništvo (IP), uzrokovati financijske gubitke i smanjiti povjerenje potrošača.

Massimilla, potpredsjednik globalne cyber sigurnosti u General Motorsu (GM), navodi kako se u posljednjih pet godina cyber sigurnost prvenstveno fokusirala na IT sustave i sprečavao gubitak IP-a, iako je GM već imao nešto širu definiciju od nekih drugih kompanija zbog njihove telestatske platforme OnStar .

No, cyber je danas svugdje te obuhvaća doista krajnje povezani ekosustav, od stražnjeg ureda preko telekomunikacijskog operatera do same platforme. GM-ova funkcija informacijske sigurnosti razvila usredotočujući se na privatnost podataka, a u međuvremenu velik dio njihovog naglaska preusmjeren je na proizvodno okruženje.

Massimilla navodi kako je vrlo važno izolirati proizvodnju od poremećaja vezanih za zaštitu zaposlenika i integriteta proizvoda te da je kao rezultat toga GM-ova organizacija za cyber sigurnost uključena u svaki aspekt poslovanja tvrtke.

Kako GM vodi svoje potrošače na ovo cyber putovanje, kako se snalazi u prijetnjama cyber rizika, kako automobilske tvrtke mogu promicati cyber suradnju te što bi se sljedeće trebalo dogoditi kako bi automobilski sektor bio siguran pročitajte u originalnom članku Jeff Massimillana na stranicama The Wall Street Journal-a.

PO/Foto:LinkedIn