Izvještaj otkriva koliko je Donald Trump bio fiksiran na e-mail poruke Hillary Clinton

Među detaljima kampanje Donalda Trumpa iz 2016. godine posebno se ističe onaj o njegovoj fiksaciji da se domogne mailova što ih je slala njegova rivalka Hillary Clinton u vrijeme dok je bila državna tajnica.

Proizlazi to iz detalja izvještaja posebnog savjetnika Roberta Muellera objavljenog ovaj tjedan. U njemu stoji kako je Trump uporno pritiskao svoje suradnike ne bili pronašli emailove koje je Clinton obrisala s privatnog servera.  Taj njegov zahtjev pokrenuo je seriju potraga za ovim mailovima, angažman hakera, traganje preko dark weba i angažiranje stranih obavještajnih službi.

U konačnici, kao što je poznatom, iz Muellerovog izvješća ne proizlazi da su Trumpovi suradnici napravili bilo što nezakonito, odnosno za to nije pronađeno dovoljno dokaza. Tako nije utvrđeno da je bilo tko od Trumpovih suradnika doista sudjelovao u objavljivanju ukradenih e-mail poruka gospođe Clinton. Međutim, iz izvješća je jasno da su učinili sve kako bi e-mail poruke koje su ugledale svjetlo dana vidjelo što više ljudi.

Veliku analizu cijelog Muellerovog izvještaja pročitajte OVDJE.

RSS