Zagreb nikad sigurniji

Rasprava o stanju sigurnosti u Zagrebu

U četvrtak, 18. travnja  na 22. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić predstavio je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2018. godini.

Nakon izlaganja Izvješće je razmotreno i jednoglasno prihvaćeno.

Naime, sve što se događa u gradu Zagrebu reflektira se, kako statistički na kretanje sigurnosnih pokazatelja MUP-a RH, tako i na subjektivan osjećaj sigurnosti građana grada Zagreba kao i svih onih koji tijekom godine ga posjete. Prošlogodišnji analitičko statistički pokazatelji potvrđuju pravilno planiranje svih operativnih mjera i radnji, ali predstavljaju i obvezu u planiranju tijekom ove 2019.-te  godine i to ne samo u smislu smanjenja broja sigurnosnih pokazatelja i događaja već i zadržavanja visoke razine općeg stanja sigurnosti.

„U svakom slučaju, u promatranim prošlogodišnjim razdobljima, uočljiv je trend smanjenja negativnih sigurnosnih pokazatelja što je postignuto , ne samo pravilno planiranim i provedenim operativno – preventivnim aktivnostima, nego i suradnjom Policijske uprave zagrebačke s gradom Zagrebom, Gradskom skupštinom, a nadasve s građanima Zagreba“.-  istaknuo je načelnik g. Marko Rašić.

Na kraju, u pozitivno orijentiranoj raspravi gradskih zastupnika u smislu pohvala i podrške radu Policijskoj upravi zagrebačkoj, na temu Izvješća za prošlu godinu, u ovoj  2019.-oj godini, stručnošću, društvenom odgovornošću i aktivnim sudjelovanjem svih društveno odgovornih subjekata,  iznalazit će se najprimjereniji operativno – preventivni načini u borbi protiv društveno nepoželjnog ponašanja na dobrobit svih građana grada Zagreba s ciljem osnaživanja zajedničkog osjećaja sigurnosti.

DBO/ Foto: PU zagrebačka