HVALE VRIJEDNO: KONTROLOR ZAGREBPARKINGA SPRIJEČIO PLJAČKU ZAGREPČANKE

KONTROLOR ZAGREBPARKINGA SPRIJEČIO PLJAČKU ZAGREPČANKE

Doživjeti razbojništvo na ulici, iznenada i silovito, predstavlja veliki šok. To se upravo dogodilo Zagrepčanki koja je 09. veljače 2017. negdje oko 17. 30 sati koračala na Gagarinovom putu na Vrbiku. Nju su presrela dvojica mladih razbojnika i iz ruke joj istrgnuli žensku torbu. Nakon toga dali su se u bijeg. Gospođa je počela zapomagati i dozivati u pomoć. Njeno dozivanje čuo je Nenad Hučić, 54-godišnji kontrolor Zagrebparkinga koji je se bez dvoumljenja ispriječio na putu razbojnicima, zavikavši pri tome da stanu. Razbojnici su odbacili torbu i pobjegli. Tada je do njega dotrčala gospođa – žrtva razbojništva, a vrlo brzo i policajac koji je čuo zapomaganje. Nenad se poslije vratio svojim poslovima kontrolora.

Jučer je u Zagrebparking stiglo pismo zahvalnog supruga kojeg prenosimo u cijelosti.

„Dana 9. veljače oko 17.30 h na Gagarinovu putu kod učiteljskog fak (VRBIK) mojoj supruzi su mladi lopovi istrgnuli torbu iz ruke.
Na njeno zapomaganje priskočio je kontrolor vanjskog parkiranja i trčao za njima. Nakon toga su lopovi bacili torbu i pobjegli.
Smatram da taj vaš djelatnik zaslužuje pohvalu.“

Kontrolor Nenad Hučić je samo skromno rekao da smatra kako bi svi u njegovoj situaciji postupili isto.

U ime Redakcije portala Svijet sigurnosti zahvaljujemo Nenadu na savjesnom, nesebičnom, odgovornom i hrabrom postupku! Hrabrost je nešto čemu se ipak svi divimo, zar ne!

Dijana Beg Ostojić
Foto:www.zagrebparking.hr