SITUACIJA SVE NAPETIJA: Novi napadi na taksiste i vozače Ubera

Novi napadi na taksiste i vozače Ubera

Večernji list javlja o novim napadima na taksiste i vozače Ubera. U noći sa subote na nedjelju više napadača pretuklo je taksista Marinka Pavljaševića i vozača partnera Ubera kod zagrebačke Arene.

Do fizičkog napada na Pavljaševića, koji je zadobio ozljede glave, ramena i ruke, došlo je, tvrde taksisti, nakon verbalnog sukoba nekolicine njih s vozačem partnerom Ubera. Pavljašević kaže da je bio pokraj svog vozila kad je petorka došla do njega.

U Uberu kažu da strogo osuđuju bilo kakav oblik nasilja te da surađuju s policijom i istražuju sve okolnosti ovog događaja. Neslužbeno doznajemo da je i Uberov vozač partner prijavio napad petorice taksista na sebe.

Napad je navodno počeo bacanjem kovanica na vozilo uberovca, a zatim je slijedio udarac u glavu. I vozilo mu je izgrebeno.

Ribić i Pavljašević pak kažu da nisu vidjeli nikakav napad na vozača Ubera. No u PU zagrebačkoj potvrdili su nam da su 11. veljače u 23 sata i 30 minuta zaprimili dojavu o fizičkom napadu nekoliko osoba na dvije osobe kod Arene.

Okolnosti događaja se utvrđuju i kriminalistička obrada je u tijeku. Neslužbeno doznajemo da su primljene dojave o napadu i na taksista i na vozača Ubera i da njih dvojica nisu bila u međusobnom sukobu.

A koliko situacija vezana za rat taksista i Ubera postaje ozbiljna u Hrvatskoj, pokazuje i informacija da je Uber angažirao zaštitarsku službu koja se brine o sigurnosti njegovih vozača partnera.

izvor: vecernji.hr