BRAVO PLAVCI: Uhićen serijski razbojnik na taksiste

Wikipedia

Kriminalisti zagrebačke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela razbojništava i jedno kazneno djelo krađe. Kaznena djela su počinjena od 9. veljače do 5. ožujka ove godine nad dvije vozačice i dva vozača taxi vozila i šest zaposlenika kioska na području Maksimira i Peščenice, Novog Zagreba i Velike Gorice.

Sumnja se da je navedena kaznena djela činio na način da je tijekom vožnje vozače taxi vozila, uz prijetnju startnog pištolja prisilio da zaustave i napuste taxi vozila, a potom ih otuđio te se njima koristio kraće vrijeme, nakon čega ih je napuštao u raznim dijelovima Zagreba. Također se sumnja da je 5. ožujka ove godine na štetu 37-godišnjakinje otuđio osobni automobil na Maksimirskoj cesti,  a kojeg su policijski službenici jučer, 6. ožujka pronašli na Trešnjevci.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kaznena djela razbojništava u kioscima činio na način da bi također, uz prijetnju startnog pištolja, maskiran majicama i šalovima, od zaposlenika otuđivao novac. Materijalna šteta pričinjena počinjenim kaznenim djelima iznosi oko 272.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, priopćila je zagrebačka policija.

DBO