Muškarac se lažno predstavljao kao službena osoba i na prijevaran način otuđivao novac zaposlenicima trgovina i radionica

U stanu na Španskom vagao i prepakiravao drogu s ciljem daljnje preprodaje
MUP RH

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Razbojnička krađa“, „Teška krađa” i dva kaznena djela „Prijevara“, od čega jedno u pokušaju

U subotu, 27. ožujka, oko 14 sati, 38-godišnjak je došao u poslovnicu igara na sreću u Gajevoj ulici u Centru Grada Zagreba te se zaposlenici lažno predstavio kao službena osoba i naveo da su u optjecaju lažne novčanice.

Nakon što ju je zatražio da iz blagajne izvadi novčanice i preda mu ih na provjeru ona je to i učinila, a on je u trenutku njene nepažnje otuđio novac i udaljio se iz poslovnice. Nakon pokušaja bijega s novcem osumnjičenog su građani koji su čuli poziv u pomoć zaposlenice zadržali do dolaska policija.

Osumnjičeni je uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da mu navedeno nije jedino kazneno djelo koje je počinio.

Naime, sumnja se da je dan ranije oko 13.15 sati pokušao počiniti isti zločin u postolarskoj radnji u Kačićevoj.

Sumnja se da je osumnjičeni isto postupao istoga dana pola sata ranije kada je u istoj ulici ušao u prodavaonicu te postavio isti zahtjev pred zaposlenicu, također se sumnja da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi 14. ožujka došao u prodavaonicu u Ilici te se i tamo zaposlenici predstavio kao službena osoba tražeći da mu zaposlenica preda novac na provjeru.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: MUP RH