SDP Bandića prijavio gradskom antikorupcijskom povjerenstvu

Ferdelji novi šef Antikorupcijskog odjela
Screenshot N1 Hrvatska

Večernji.hr otkriva da je zagrebački SDP prijavio je gradonačelnika Milana Bandića i direktoricu Vodoopskrbe i odvodnje Šteficu Mihalić gradskom Povjerenstvo za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije. Sumnjaju kako su Bandić i Mihalić prisilili Radenka Tomića, gradskog zastupnika i zaposlenika Vodoopskrbe, da iz SDP-a prijeđe u stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti

Navodno je Tomiću nakon povratka s godišnjeg odmora uručen prijedlog izmjene ugovora o radu prema kojem bi imao manju plaću. On je to odbio smatrajući kako za to nema osnove, piše večernji.hr

Kad mu je stigla prijetnja otkazom Tomić je o svemu obavijestio članove Kluba gradskih zastupnika SDP-a navijestivši kako će zbog svega prekinuti članstvo u SDP-u.

‘Također je naveo kako nikada ranije nisu postojale primjedbe na njegov rad kod poslodavca Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. te kako nije postojala nijedna osnova za promjenom radnog mjesta. Radenko Tomić požalio se na zdravstvene probleme posljednja dva tjedna koji se reflektiraju kroz nesanicu usred stresa zbog činjenice da mu je ovakvim postupanjem poslodavca ugrožena egzistencija’, piše u prijavi.

Tomić je 23. kolovoza napustio SDP i učlanio se istog dana u stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Večernji.hr piše da u SDP-u zbog toga sumnjaju  da su direktorica Vodovoda Mihalić i gradonačelnik Bandić zloupotrijebili svoj položaj kako bi prisilili Tomića da napusti SDP.

Na čelu Antikorupcijskog povjerenstva nalazi se Vladimir  Ferdelji (na slici), gradski zastupnik sa liste Sandre Švaljek.

Između ostalih, zadaće Antikorupcijskog povjerenstva su  izrada i predlaganje programa Gradskoj skupštini kojim se u obavljanju svih zadaća iz djelokruga tijela Grada Zagreba i gradskih upravnih tijela smanjuju ili onemogućuju pojave korupcije, kao i predlaganje Gradskoj skupštini ostalih mjera i aktivnosti za sprečavanje svih vrsta koruptivnog ponašanja.

DBO