Obilježena deseta godišnjica kornatske tragedije

MUP RH

Danas je na otoku Velikom Kornatu obilježena deseta godišnjica tragičnog smrtnog stradavanja u požaru i od posljedica požara dvanaest vatrogasaca iz Vodica, Tisnog i Šibenika.

Stradali su Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić ,Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin, dok je jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić.

I ove godine su u njihov spomen dužnu počast odali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OSRH  Kolinda Grabar-Kitarović,  ministar obrane Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanader, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i izaslanik ministra Damir Trut, general zbora i načelnik Glavnog stožera OSRH  Mirko Šundov, županijski i općinski čelnici, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasnih zajednica, prijatelji kolege i obitelji  stradalih vatrogasaca koji su položili vijence i zapalili svijeće na mjestu njihovog stradavanja.

U kapelici Svetog Florijana sazidanoj u njihov spomen, a u neposrednoj blizini dvanaest monumentalnih križeva sazidanih u znak sjećanja danas je održana i sveta misa koju je predvodio mons. Tomislav Rogić, biskup Šibenske biskupije.

RSS