Zbog koronavirusa postavljene termalne kamere na ulazu u hrvatski trgovački centar

PEVEX je kao dodatnu pomoć za zaštitu od širenja koronavirusa na ulaze svojih prodajnih centara instalirao termalne kamere. U pitanju su live streaming kamere bez pohrane snimki.

“Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar. Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.

Kupac neće biti spriječen u obavljanju kupnje. Na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

Čuvajmo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih”, poručili su iz tvrtke kupcima u vezi uvođenja najsuvremenije tehnologije za zaštitu od pandemije.

“PEVEX je odmah po izbijanju pandemije bio spreman pružiti maksimalnu zaštitu naših kupaca i djelatnika, a ovo je samo jedan od pokazatelja te namjere. Iako se situacija s pandemijom smiruje, posebice u Hrvatskoj, mi ćemo i dalje biti iznimno fokusirani na zaštitne mjere kako bi se naši kupci i zaposlenici osjećali potpuno sigurno”, objašnjava uvođenje nove tehnologije predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

 

A. R. K.