POČELA HAPŠENJA – U ‘AKCIJI AGROKOR’ SUDJELUJE 300 POLICAJACA

Svijetsigurnosti.com

Jutros u 06.00 sati na čak 60 lokacija počela je “Akcija Agrokor” u kojoj sudjeluje 300 policajaca.

Državno odvjetništvo RH izdalo je priopćenje: “Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja. (16. 10. 2017.)

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, priopćili su iz DORH-a.

Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je kratko priopćenje:

Policija u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija Republike Hrvatske provodi izvide.

Sukladno članku 206.f st.1 Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida je tajno.

S obzirom na fazu postupanja nismo u mogućnosti iznijeti više informacija.

RSS