Zagrepčani ovisnici o korištenju mobitela u prometu – policija u novoj akciji nadzora prometa

MUP RH

U posljednjoj akciji zagrebačke policiji nadzora prometa utvrđeno je čak  807 ciljanih prometnih prekršaja, odnosno 298 prekršaja uporabe mobitela i drugih uređaja i 509 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Policija je najavila da će od 28. rujna do 1. listopada na području Policijske uprave zagrebačke provest novu Akciju Alkohol i droge i Brzina. Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu u 2018., kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa i drugo.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

DBO