Jeste li ovih dana koristili Facebookovu uslugu ‘View As’? Provjerite jeste li hakirani!

Otkrio mrežu koja je generirala lajkove
Wochit News

Facebook je jučer potvrdio da je otkriven sigurnosni problem koji je omogućio hakerima pristup informacijama više od 50 milijuna korisnika te društvene mreže.

“Ovo je vrlo ozbiljan problem i vrlo ozbiljno radimo na njegovom otklanjanju”, izjavio je direktor Facebooka Mark Zuckerberg za CNBC.

Zbog ovog sigurnosnog incidenta Facebookove dionice već na burzi izgubile 2,6 posto svoje vrijednosti, dok im se vrijednost uoči objave ovog hakerskog napada snizila za 1,5 posto.

Na svom službenom blogu Facebook je potvrdio kako su njegovi inženjeri još u utorak utvrdili da su hakeri otkrili manjkavost u kodu usluge “View As”. Da se nešto čudno događa utvrđeno je nakon što je 16. rujna Facebook primjetio neobičan vrhunac aktivnosti korisnika.

“View As” omogućuje korisnicima da vide kako njihov profil izgleda s pozicije nekog drugog korisnika. Ova ranjivost, omogućila je hakerima da pristupe tokenima – digitalnim ključevima koji omogućuju ljudima da ostanu ulogirani u uslugu bez da moraju ponovno unositi svoju lozinku. Na taj način može se preuzeti kontrola nad Facebook profilima.

A. R. K.