Zagreb proglašen 4. najboljim gradom za gradski odmor prilagođen djeci

Zagreb se nalazi na četvrtom mjestu ukupno za najbolje gradske odmore s djecom u 2022., prema  novoj studiji o 50 gradova koju je objavila  OVO Network.

Podaci pokazuju da Zagreb ima neke od najsigurnijih ulica, najjeftiniji prijevoz i najveći broj dječjih atrakcija u Europi.

U Zagrebu postoje 292 atrakcije prilagođene djeci po glavi stanovnika  što ga čini petim po veličini u studiji, iza  Lisabona, Atene, Dublina i Edinburgha.

Birmingham, Marseille i Napulj nalaze se na suprotnom kraju ljestvice s indeksom kriminala između 58 i 60.

OVO Network je analizirala širok raspon točaka podataka i izvora podataka, uključujući TripAdvisor, kako bi prikupila broj atrakcija prilagođenih djeci, broj muzeja i broj zabavnih parkova unutar lokaliteta, Numbeov indeks kriminaliteta i IQAIR za prikupljanje podataka o prosječnoj kvaliteti zraka u rasponu od jednog tjedna. Nakon što su prikupljeni svi pokazatelji, sastavljen je sustav rangiranja kako bi se ti gradovi ocjenjivali i stvorena je kolona ukupnog rangiranja za rangiranje od najboljeg do najgoreg izvođača.

Prag je proglašen najboljim mjestom za gradski odmor prilagođen djeci s najboljim pristupom vodenim parkovima, zabavnim parkovima i muzejima na 1.000.000 turista i stanovnika.

Helsinki i Kopenhagen čine top tri sa sunčanim Zagrebom i ne tako sunčanim Edinburghom koji se također nalaze u prvih pet.

Zürich i München proglasili su najsigurnije mjesto za odmor prilagođen djeci u 2022. na temelju podataka o indeksu kriminala.

Zagreb i Bukurešt su prva dva grada s najjeftinijim prometnim vezama.

Izvor: croatiaweek.com Foto/ svijetsigurnosti.com