ZABRINJAVAJUĆA PWC-OVA ANALIZA: Pola tvrtki nije spremno zaštititi sebe i klijente od hakera

prtsc Youtube/Neil Langridge

PwC-ovo istraživanje o povjerenju u digitalno Digital Trust Insights pokazalo je kako su tvrtke svih veličina jednako nespremne na borbu protiv kibernetičkih prijetnji i zaštitu svog poslovanja i kupaca. Tek 53% poduzeća provodi proaktivno upravljanje rizicima od digitalne transformacije.

No, kako piše Večernji list, još su šokantniji podaci o tome koliko ih planira uskladiti sigurnosne mjere vezane uz sigurnost s poslovnim ciljevima; to kani tek 23% poduzeća, čak i onih koja imaju prihode veće od 100 milijuna dolara. U toj ih je kategoriji manje od pola spremno za usklađivanje s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR-om) koja je stupila na snagu u svibnju.

U tom kontekstu ne iznenađuje onda da samo 27% menadžera vjeruje kako uprave njihovih organizacija dobivaju odgovarajuće podatke nužne za upravljanje kibernetičkim i rizicima povezanima sa zaštitom privatnosti. Poslovne prakse očito nisu usklađene s načelnim stavovima pa iako 81% rukovoditelja smatra internet stvari (IoT) ključnim za poslovanje, samo 39% ih je uvjereno kako su uspostavili dovoljno kontrola koje bi jamčile povjerenje u digitalno.

Pročitajte cijelu PwC-ovu analizu OVDJE.

RSS