Država ponovno obnavlja vozni park; nabavljaju se 393 nova vozila

prtsc Al Jazeera Balkans/Youtube

Sedam ministarstava, Vlada, tri agencije, četiri zavoda, Državni inspektorat, Državni ured za reviziju i Ustavni sud sljedeće će godine putem najma ili kupnjom nabaviti najmanje 393 vozila te zakupiti pet parkirnih mjesta, stoji u Vladinu dokumentu “Obrazloženje prijedloga financijskih planova korisnika državnog proračuna za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu”, koji je prošli tjedan prezentiran na sjednici Vlade.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, neka ministarstva nisu navela koliko će novih auta nabaviti, a, primjerice, Agencija za pravni promet nekretninama navodi tek da su im auti stari pa moraju godišnje kupiti dva-tri.

Prema Vladinu dokumentu, dio korisnika državnog proračuna iduće godine utrošit će 36,9 mil. kuna na nabavu novih vozila, plaćanje najma i održavanje postojećih. Po projekcijama proračuna za 2020., na tu stavku te će institucije utrošiti 35,7 mil. kuna, a 2021. milijun manje. Ukupno u tri godine 117 mil. kuna.

Od ukupnog broja vozila, 340 će se nabaviti putem trogodišnjeg najma, a 53 će biti kupljena. U obrazloženjima nabave najčešći razlozi su istek postojećeg najma i starost auta koji se trenutačno koriste.

Više o ovoj nabavci pročitajte OVDJE.

RSS