Promoviran prvi broj znanstvenog časopisa The Annals of Disaster Risk Sciences

VVG Facebook

Na Veleučilištu Velika Gorica predstavljen je prvi broj časopisa The Annals of Disaster Risk Sciences (ADRS). Radi se o časopisu u izdanju Veleučilišta Velika Gorica, a objavljivat će isključivo znanstvene radove znanstvenika koji se u svom znanstvenom radu bave temama vezanima za rizike od katastrofa.

Spomenuto područje obuhvaća tematske cjeline poput analize rizika i odgovora na krizu, analize rizika u zdravstvu, ekologiji i zaštiti okoliša, turizmu, društvu, financijskoj industriji, informacijskoj tehnologiji, ekonomiji, novim tehnologijama, klimatskim promjenama i dr.

Dekan dr. sc. Ivan Toth, ujedno i glavni urednik časopisa, obratio se uzvanicima, nastavnicima, djelatnicima i studentima VVG-a te istaknuo važnost izdavanja jednog znanstvenog časopisa koji će biti u svim relevantnim bazama i čiji će autori moći biti citirani u cijelome svijetu. Dekan je ovom prigodom podsjetio i na obljetnicu osnivanja prve Škole civilne zaštite koja je osnovana 1938. u Zagrebu.

O samoj namjeni časopisa i njegovoj strukturi govorila je njegova urednica dr. sc. Renata Peternel (na slici), a uzvanicima se obratio i izvršni urednik prof. dr. sc. Siniša Tatalović s Fakulteta političkih znanosti.

Na promociji našeg prvog znanstvenog časopisa bili su i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić i pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut, koji su, među ostalim, pohvalili inicijativu Veleučilišta u jačanju znanstvene komponente u našem obrazovnom sustavu.

Časopis će izlaziti dvaput godišnje u tiskanom obliku, imat će svoju web stranicu te će svi članci biti u potpunosti dostupni svim zainteresiranima.
Program promocije uveličali su učenici Umjetničke škole Franjo Lučić Karlo Sekeli i Lucian Glagolić, koji su pod mentorstvom svoga profesora Tomislava Perice odsvirali dvije skladbe na gitarama.

DBO