APEL IZ DONJEG MIHOLJCA: Zaštitite bolje naše školarce!

prtsc Wrbex/Youtube

U Dvorcu Mailath održana je sjednica Vijeća za prevenciju Donjeg Miholjca, kojoj su uz predstavnike Grada i načelnike susjednih općina nazočili predstavnici Srednje škole, OŠ Antuna Harambašića, Župe sv. Mihaela arkanđela i Policijske postaje.

Kako javlja Glas Slavonije, sjednicu je otvorio gradonačelnik Goran Aladić, a izvješće o stanju sigurnosti po strukturi kriminaliteta, prometnih nesreća i narušavanja javnog reda i mira na području grada i općina podnio je načelnik Policijske postaje Donji Miholjac Mario Pavin. U 2018. godini počinjeno je 137 kaznenih djela što je smanjenje u odnosu prema 2017. kada ih je bilo 211.

– Najveći broj odlazi na teške krađe, kojih je bilo 27, a iz domene droga zabilježena su dva kaznena djela. Otkrivenost kaznenih djela je 80 posto, što je dobar rezultat – rekao je.

Bilježi se povećanje broja prekršaja remećenja javnog reda i mira i broja prometnih nesreća, kojih je zabilježeno 98, što je 16 više nego lani. Na sjednici je detektirano nepoštovanje obveznog zaustavljanja ispred prijelaza kod škola, nepropisna parkiranja kod Osnovne škole Antuna Harambašića, nedovoljna osvijetljenost prijelaza, nedostatak autobusnih ugibališta te loše stanje nekih prometnica. Rečeno je kako bi trebalo postaviti prometnu signalizaciju kod školskih pješačkih prijelaza te je upućen apel da se pojačaju policijske aktivnosti kad je riječ o povećanju sigurnosti školske djece.

izvor: Glas Slavonije