U Ravnateljstvu policije predstavljen projekt e-Podnesak

MUP RH

U Ravnateljstvu policije u utorak, 24. listopada, održan je radni sastanak članova projektnog tima Pilot projekta e-Podnesak.

Uz članove projektnog tima (predstavnike Ministarstva pravosuđa i Ministarstva unutarnjih poslova) na sastanku su prisustvovali predstavnici Prekršajnih sudova, Policijskih uprava i pojedinih Policijskih postaja.

Projekt e-Podnesak daje mogućnost elektroničke komunikacije između policije kao ovlaštenog tužitelja po Prekršajnom zakonu i nadležnih Prekršajnih sudova, rekao je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec u svom uvodno obraćanju.

Ovaj projekt predstavlja uspostavu elektroničke razmjene podataka između policijskih postaja i nadležnih prekršajnih sudova i njihovih stalnih službi te je ogledni primjer dobre suradnje dva tijela državne uprave i može biti dobar primjer za proširenje suradnje, dodao je Borovec.

E-Podnesak je servisno orijentirana aplikacija koja preuzima strukturirane podatke od ovlaštenih tužitelja i upisuje ih u JCMS (Jedinstveni sustav upravljanja predmetima na prekršajnim sudovima) sustav. Ova aplikacija podržava slijedeće vrste elektroničkih podnesaka: optužne prijedloge, prigovore na obvezni prekršajni nalog, prigovore na prekršajni nalog i izjave za donošenje odluke o prekršaju na temelju sporazuma.

Puna implementacija ovog projekta očekuje se 2018

RSS