U Podcastu „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“gost: Tomislav Ramljak, Voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Jesmo li sigurni da smo sigurni - Tomislav Ramljak
Svijetsigurnosti.com

Na HUMS TV Youtube kanalu pogledajte novu emisiju Podcasta Svijeta sigurnosti „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“.

Urednik i voditelj Alen Ostojić, razgovarao je s Tomislavom Ramljakom, Voditeljem Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, je organizacija koja djeluje već više od deset godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Svakodnevno skrbi djeci koja se nalaze u nepovoljnim životnim uvjetima. U suradnji sa zajednicom, stručnjacima i nadležnim institucijama Centar radi na prevenciji nestanka djece te pruža podršku obiteljima u kriznim situacijama.

Jesu li statistike možda čak i zabrinjavajuće naspram kaznenih djela iskorištavanja djece za pornografiju? Koji su najčešći razlozi nestanka djece, odnosno iz kakvog okruženja djeca bježe? Je li za zlostavljanje djeteta uvijek kriva obitelj? Postoje li istraživanja o tome koja je najranija dječja dob kad se ulazi u svijet interneta i digitalnog svijeta za kojeg svi znama da je  iznimno ranjiv i opasan kad su djeca u pitanju? Na koji način djeluje Centar za sigurniji internet, kako pomaže obiteljima i djeci? Ovo je samo neka od pitanja na koje je Alen tražio Tomislavov odgovor.

Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. u 21.05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com