TRAGEDIJA NA KUPI: Krijumčar migranata bježeći policiji kombijem sletio u Kupu. Jedna žena je poginula

MUP RH

Prava tragedija dogodila se rano jutros u Slatini Pokupskoj kod Gline gdje je jedna osoba iz kombija kojim su krijumčareni migranti smrtno stradala.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, oko tri sata ujutro policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija pokušali su zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka sumnjajući da se u njemu nalaze ilegalni migranti.

No, kombi se na svjetlosne znakove nije zaustavio, već je vozač ubrzao i nastavio vožnju. Zbog te neprilagođene brine sletio se u rijeku Kupu.

Vozač je uspio iskočiti iz vozila i pobjeći prema području za koje se vjeruje da je još uvijek minirano. Kobi je ostavio da tone.

Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija. Razbili su staklo i izvlačili ih iz vozila. Za sada se zna da su spasili 11 migranata.

Međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula, potvrđeno je iz Policijske uprave sisačko-moslavače čiji djelatnici u Slatini Pokupskoj obavljaju očevid kojim rukovodi županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

Za odbjeglim vozačem intenzivno se traga.

 

Ana Raić-Knežević