SUKOBLJAVANJE KANDIDATKINJA: Anka “poklopila” Švaljekicu

Donijet ću još kvalitetnije i bolje rezultate
Facebook Anka Mrak Taritaš

Javni sukob  dviju kandidatkinja za fotelju gradonačelnice Zagreba, Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek svega 11 dana prije lokalnih izbora, postaje sve snažniji. Ovaj put, Anka je „poklopila“ Švaljek na svom Facebook profilu podužom objavom naslovljenoj ‘RIJEČ, DVIJE o „NEZAVISNOJ“

„Nisam dosad niti jednom komentirala izjave drugih kandidata, no jutros mi se učinilo da bih trebala, najviše zato što to dugujem svima koji me podržavaju u mom političkom djelovanju. Naime, gospođa Švaljek zadnjih dana u raznim medijima izjavljuje da će profitirati na zagrebačkim izborima zato što ‘HNS koketira s HDZ-om’ i postavlja se kao ‘konkurentska stranka SDP-u’.

Dakle, prije svega, HNS je već 27 godina  najžešća oporba HDZ-u, a dva puta kad je sudjelovao u vlasti, to je bilo sa SDP-om. Toliko o koketiranju s HDZ-om.

Što se tiče konstrukcije  da je HNS konkurentska stranka SDP-u, HNS i SDP korektno surađuju  već dugi niz godina, ali naravno da su to dvije odvojene stranke s različitim programima i idejama. Koji bi uopće mogao biti razlog postojanja bilo koje stranke, osim da svojim programima i ljudima konkurira na političkoj sceni i traži povjerenja građana? Uostalom, koji je razlog gospođu Švaljek naveo na osnivanje vlastite stranke (koju prigodno zove „nezavisna lista“) mjesec dana pred prve izbore na kojima aktivno sudjeluje?

‘Moram također podsjetiti da je gospođa Švaljek, osim suradnje s trenutnim gradonačelnikom Zagreba, svoju cijelu političku karijeru na nacionalnoj razini započela i završila kao savjetnica HDZ-ovim premijerima Sanaderu i Kosor. Dvije stranke koje podržavaju njezinu kandidaturu i s kojima njezina stranka ima zajedničku listu na zagrebačkim izborima su HDZ-ovi koalicijski partneri – HSLS, koji je dio sadašnje HDZ-ove većine, ali i bivše Karamarkove, Sanaderove, i zapravo je jedan od najdugovječnijih HDZ-ovih partnera, i Hrvatska konzervativna stranka Ruže Tomašić, koja je svoj mandat zastupnice u Europskom parlamentu osvojila upravo s HDZ-ove liste. Neke od izjava koje su je proslavile lako je pronaći na internetu (blaženi google)’, piše Mrak Taritaš.

RSS