Idući četvrtak počinje ZFUS 2017. – Dani prevencije kriminaliteta

Sprječavanja vandalskih grafita
Svijetsigurnosti.com

Idući četvrtak, u Hotelu Internacional počinje, dvodnevni  Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti 2017. – Dani prevencije kriminaliteta.

U fokusu ovogodišnjeg foruma našli su se novi sigurnosni izazovi poput prijetnji terorizma, cyber napadi, video nadzor gradova i privatnost građana.

Među predavanjima svakako treba izdvojiti pozivno predavanje o gradovima na prvoj crti bojišnice, profesora Vlatka Cvrtile, dekana VERN Veleučilišta u Zagrebu i predsjednika znanstvenog Savjeta Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Dr.sc. Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije MUP-a RH održati će predavanje “Advent u Zagrebu – sigurnost posjetitelja”. O iskustvima Grada Zagreba u upravljanju službama hitnih intervencija, govoriti će dr.sc. Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za hitne situacije Grada Zagreba, dok će predavanje  “Sposobnost zdravstvenog sustava za odgovorom na ugroze”, održati  prim.mr.sc. Maja Grba-Bujević,načelnica kriznog stožera Ministarstva zdravstva i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicine te članica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Prvog dana foruma biti će organiziran panel o  Kibernetičkoj sigurnosti  i gradovima, na kojem će sudjelovati predstavnici poslovne i akademske zajednice, Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost RH, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, i FER-a. Moderator panela je Alen Delić iz uglednog DIVERTO-a. O video nadzoru gradova prezentacije će održati Mate Kraljević iz Zagreba i Antun Biuterin iz HIKVISION Europe.

Stephane Tijardovic, regionalnipolicijski ataše Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj drugi dan foruma, govoriti će o iskustvima Pariza prije i nakon terorističkih napada. O partnerstvu za sigurniju svakodnevnicu, govoriti će Slobodan Marendić, glavni policijski savjetnik, načelnik PU Splitsko dalmatinske, i  to na primjeru dobre prakse gradova Solina i Splita.

Nakon toga slijedi  program posvećen Danu prevencije kriminaliteta na kojem će se moći čuti primjeri dobre prakse nevladinih udruga, akademske i lokalne zajednice  Ipak, izdvajamo predavanje o novom pristupu Grada Zagreba u sprječavanju vandalskog grafitiranja, koje će održati Grgo Jelinić, gradski koordinator za suprotstavljanje vandalskim grafitima i Alen Ostojić, predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba.

Forum se organizira na otvorenoj platformi, bez kotizacije ali s ograničenim brojem mjesta. S toga svi vi koji imate želju saznati najnovije trendove u području urbane sigurnosti svoje sudjelovanje još uvijek možete potvrditi putem e-maila: info@uhms.hr

ZFUS 2017. – Dani prevencije kriminaliteta održavaju se  pod pokroviteljstvom Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske, u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Dijana Beg Ostojić