ŠTO NAKON POKOLJA U BARCELONI?

Od početka migrantske i izbjegličke krize sam upozoravao da nije riječ samo o humanitarnom već prije svega sigurnosnom i ekonomskom pitanju. Migranti i izbjeglice su u Hrvatsku i Europu ulazile kao u samoposlugu.

Tvrdio sam da je među izbjeglicama svakako određen broj ISIL-ovaca. Pitao sam vlast:znamo li mi uopće tko nam je sve ušao u zemlju? Na što je Vesna Pusić odgovorila da teroristi putuju zrakoplovima u business klasi. Velik broj ISIL-ovaca je prema ruskim obavještajnim izvorima nakon početka njihove intervencije pobjegao iz Sirije, jedan broj se prošvercao među izbjeglicama, jedan broj je već od ranije u Europi.

Rekao sam da kad govorimo o tzv. migrantskoj krizi, stavimo empatiju na stranu i govorimo činjenicama.

Nisu li Angela Merkel i bivši britanski premijer David Cameron prije nekoliko godina činjenično ustvrdili da je „multikulturalizam mrtav“. Činjenice govore da izbjeglice,prije svega vojno sposobni, ne bi smjeli primati u Europu zbog niza ogromnih problema koji se time otvaraju. Pokazalo se i pokazuje da se dio migranata ne može i da se ne želi integrirati i da vremenom jača njihov radikalizam s tendencijom rušenja sustava koji ih je primio i omogućio normalan život. Što kasnije ovo shvatimo imat ćemo više problema, a završiti će se radikaliziranjem domicilnoga europskog stanovništva i krvoprolićem s nesagledivim posljedicama po našu kulturu i civilizaciju.

Činjenica da su svi kao jedan krenuli prije dvije godine na Europu, govori o velikoj zavjeri s ciljem demontiranja Europe i njenih civilizacijskih vrijednosti.

Naravno da im treba pomoći pomoći i omogućiti smještaj u neposrednoj blizini njihovih domova. Pomoći ekonomski i da se prevladaju razlozi njihova egzodusa.
Pokolj u Parizu, Bruxelessu, Nici, Berlinu ,Barceloni i drugdje nije slučajan. Pomno je i profesionalno planiran. Islamski teroristi nisu Pariz,Nicu i Francusku,odnosno Belgiju i Bruxelles , Njemačku i Španjolsku slučajno odabrali. Nastavak teroristički akcija u Finskoj ukazuje na nužan i pojačan oprez.
Niz se nastavlja i širi.

Naime,zadnje terorističke akcije nedvojbeno pokazuje da su isilovci uspijeli radikalizirati i jedan broj osoba za koje se vjerovalo da su se uspješno integrirali u Europi i koje sigurnosne službe nemaju u svojim podacima kao potencijalnoj prijetnji.

Hrvatska je kao članica Nato saveza i EU,također potencijalna meta terorista poglavito ako se zna broj isilovaca koji je otišao iz BiH i koji se vraćaju. Sretna je okolnost da je muslimanska zajednica najbolje integrirana upravo u Hrvatskoj,zbog toga je Hrvatska relativno sigurnija u odnosu na druge članice EU.

Nadam se da će konačno u Europi shvatiti da se organizirano i zajedno treba suprotstaviti Islamskoj državi.Niz teroristički napada neće sam po sebi stati,dapače…

Piše: Pero Kovačević