SJEĆANJE: PRIJE OSAM GODINA UBIJEN JE IVAN GRBAVAC

PRIJE OSAM GODINA UBIJEN JE IVAN GRBAVAC
policija.hr

Na današnji dan, prije osam godina 24-godišnji policajac Ivan Grbavac poginuo je  prilikom obavljanja službene  intervencije spriječavanja  oružane  pljačke  poslovnice banke u Sesvetama.

  • U spomen na Ivana Grbavca, krajem prošle godine gradski zastupnici prihvatili su moju inicijativu i jednoglasno neimenovanu ulicu u Sesvetama, koja se odvaja iz Zagrebačke ceste između kućnih brojeva 9 i 11 u smjeru juga i izlazi na Ninsku ulicu, imenovali Ivanovim imenom. I ovaj put reći ću da je hrabrost nešto čemu se svi divimo. 5. svibnja 2009. policijski službenik Ivan Grbavac pokazao je veliku hrabrost u namjeri sprječavanja pljačke banke i zaštite naših sugrađana. Nažalost u tom činu je poginuo. Ivan je imao samo 24 godine. Rođen je u Sesvetama, živio je i radio u Sesvetama, poginuo je u Sesvetama. Našom odlukom o imenovanju ulice Ivanovim imenom u središtu Sesveta dali smo  počast i vječno hvala za njegov hrabri čin, kazao je Alen Ostojić, gradski zastupnik  u prošlom sazivu Gradske skupštine Grada Zagreba.

Danas u 16 sati, gradonačelnik Milan Bandić u nazočnosti roditelja i obitelji Ivana Grbavca otkriti će postavljenu ploču Ulica Ivana Grbavca.

DBO