SIGURNOST ŽENA POVEZANA JE S BOGATSTVOM DRŽAVE: Evo liste zemalja najsigurnijih za žene

prtsc DJ Smile Music

Ukoliko otputujete u ove zemlje, kao žene bi se trebale osjećate i više nego sigurno. Analiza je to koju je objavila konzultantska tvrtka New World Wealth, a prvih 10 zemalja zastupaju čak četiri kontinenta.

Kako prenosi Business Insider, najsigurnija zemlja na svijetu za žene je Australija. Izvješće navodi kako je sigurnost žena jedan od najboljih načina za procjenjivanje dugoročnog rasta bogatstva zemlje – ili pojednostavljeno, rast bogatstva potaknut je jakim razinama sigurnosti žena u nekoj zemlji.

Tako, naprimjer, najsigurnija zemlja za žene, Australija, u zadnjih 10 godina bilježi porast bogatstva za čak 83 posto. Ipak, u istraživanje nije samo uključeno bogatstvo neke države, već i drugi pokazatelji. Najvažnije pitanje prilikom ovog istraživanja bilo je koliki je postotak žena bio žrtvama ozbiljnog napada, pri čemu se pokazalo kako je u Land down under zabilježen najmanji broj napada.

Pokazalo se također kako zemlje koje postaju bogatije, poput Šri Lanke i Mauricijusa, također povećavaju sigurnost žena.

Što se tiče druge strane medalje, najnesigurnije države za nježniji spol u 2017. godini bile su Somalija, Sudan, Irak i Sirija, prenosi punkufer.hr.

Najsigurnije zemlje svijeta za žene u prošloj godini:

1. Australija

2. Malta

3. Island

4. Novi Zeland

5. Kanada

6. Poljska

7. Monako

8. Izrael

9. SAD

10. Južna Koreja

izvor: oslobodjenje.ba