Josipa Pavičić izdala novu knjigu. Otkrila kako prepoznati i preživjeti narcisoidnog zlostavljača

prtsc

Josipa Pavičić izdala je novu knjigu naziva “Ja, pa ja i opet ja” u kojoj proučava narcisoidnu osobnost, a knjiga je ujedno i vodič kako prepoznati, preživjeti i preboljeti narcisa. Knjigu je predstavila u utorak u zagrebačkom restoranu Botanist zajedno sa stručnjacima – psihijatrom i psihologom.

Da napiše knjigu ove tematike potakla ju je činjenica što u zadnje vrijeme vlada ozbiljna epidemija narcisoidnosti i nitko nije imun na njezine posljedice. Josipa je i sama kroz jednu vezu imala iskustvo s patološkim narcisom te to opisuje kao mučno iskustvo.

– Na prevaru vam dodijeli glavnu ulogu u svom igrokazu i preko noći postajete njegova marioneta. A kad ga zavolite, počinje životni kaos jer svaki dan nagazite na mine koje vam on postavlja. Kao i većina onih koji imaju iskustvo s narcisima, i ja sam otpočetka osjećala da nešto ne štima. Intuicija me upozoravala, ali nisam je poslušala. Moj je narcis bio vulnerabilni tip narcisa, glumio je žrtvu i najčešće bih se sažalila nad njim jer sam tih nekoliko mjeseci vjerovala njegovim suzama – ispričala je u razgovoru za Story kako je počela otkrivati da je u vezi s narcisoidnom osobom. I nakon prekida je imala problema s tom osobom.

Opisala je u čemu je, iz njezinog iskustva, razlika u prekidu s narcisoidnom i zdravom osobom.

Više o knjizi pročitajte OVDJE.

RSS