New York ima gradonačelnicu za noćni život – u fokusu sigurnost zabave i ugostiteljstva noću

1_times_square_night_2013
Wikipedia

Nakon što je početkom ožujka imenovao „gradonačelnicu noćnog života“, gradonačelnik New York imenovao je članove Savjetodavnog odbora za noćni život (NYC Nightlife  Advisory Board). Odbor čini 14 članova, a u njemu su  DJ-evi, glazbenici, umjetnici, vlasnici restorana i barova, arhitekti, urbanisti, predstavnici gradskih četvrti i odvjetnici.

Osnovna zadaća odbora je poboljšanje postupaka i protokola unutar noćnog svijeta restorana, barova, cabareta i ostale  zabavne industrije koja se odvija noću. Rad odbora obuhvaća regulatornu strukturu zabavne i ugostiteljske industrije, pritužbe gostiju, sigurnost noćnog života, radnu snagu i dr.

Noćni život u New Yorku je nevjerojatan.  Grad privlači posjetitelje iz cijelog svijeta  i gospodarski je motor pet njujorških općina. Noćni život dio je duše našeg grada, a glazbenici, umjetnici i poduzetnici koji čine ovu zajednicu presudni su ne samo za našu kulturu, već i za naše gospodarstvo, rekao je  Bill de Blasio, gradonačelnik New Yorka.

Novi Savjetodavni odbor za noćni život New Yorka odražava raznolikost koja našem gradu donosi toliko toga dobroga. Zajedno ćemo osigurat da industrija i dalje napreduje, rekla je Ariel Palitz, „gradonačelnica noćnog života“ New Yorka.

Službeno, Palitz je izvršna direktorica Ureda noćnog života New Yorka, s godišnjom plaćom od  130.000 dolara i  proračunom za rad ureda od 300.000 dolara, piše New York Times.

Palitz ima 47 godina, a 10 godina bila je vlasnica noćnog kluba East Village.

DBO