Imamo već dvoje europskih prvaka u taekwondou. Čestitamo!

Na Prvenstvu Europe u tatarstanskom Kazanju, hrvatski su tekvondaši u petak osvojili čak tri medalje pa sada već imaju već četiri odličja.

Kako javlja Večernji list, drugog dana nadmetanja najboljih europskih tekvondaša zablistali su brončani Zagrepčani Marija Štetić (57 kg) i Deni Andrun Razić (63 kg), a ponajviše zlatni 22-godišnji Splićanin Lovre Brečić (63 kg). On je u iznimno dramatičnom finalu pobijedio Turčina Hakana Redžbera (19:18) te se tako na najvišem postolju pridružio Zagrepčanki Kristini Tomić kojoj je to pošlo za rukom dan prije.

Samo 36 sekundi prije isteka posljednje, treće, runde, Brečić je imao prednost 14:10, no tekvondo je toliko dinamičan sport da se sve učas može okrenuti. No, Lovre nije posustao pa je u posljednjim sekundama, udarcem nogom u oklop, zavrijedio europsko zlato odnosno svoju prvu seniorsku medalju nakon plodonosnih godina u mlađim uzrastima gdje je bio prvak Europe za juniore i mlađe seniore (U-21).

– Već sam neko vrijeme u reprezentaciji, a nikako da dođem do malo boljeg rezultata. Osvajao sam ja G1 i G2 turnire, no ovo su najbitnija natjecanja. Napokon mi se sav trud isplatio. Ovo je najbolji osjećaj koji sam dosad doživio – kazao je novopečeni prvak Europe.

izvor: Večernji list