SIGURAN ODMOR: Dubrovčanima i njihovim gostima letak za sigurniji odmor

Sindikat tvrdi da nam kronično nedostaje policajaca
MUP RH

Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska predstavili su danas preventivno – edukativni letak „Siguran odmor“, sa savjetima koji će omogućiti svim posjetiteljima što sigurniji boravak, javlja Nportal.

Kako je pojasnio načelnik policije Ivan Pavličević, letak na šest jezika sadrži obavijesti posjetiteljima kako se ponašati u prometu, na moru, kako koristiti vozila, upute za ronioce i plivače, zatim kako se zaštititi da ne bi bili oštećeni kaznenim djelima krađe.

“Letak je samo jedna od aktivnosti koju policija provodi s ciljem što sigurnijeg boravka turista u Dubrovniku. To nije nešto što se stvaralo jučer, danas, sutra. Ponosni smo na dobre rezultate i postignuće da je Dubrovnik sigurna destinacija što su prepoznali svi u svijetu pa se nadam kako će se taj trend i nastaviti. Također, prema našim podacima, broj krađa je u padu kao i prekršaja javnog reda i mira, razbojništva, a posebno je smanjen broj prometnih nesreća s teškim ozljedama i smrtnim ishodom”, kazao je Pavličević.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić letak je okarakterizirala kao još jednu u nizu dobrih suradnji s Policijskom upravom.

“Ovdje je naglasak na porukama javnog reda i mira koje su svima nama jako bliske. Cilj je pomoći našim posjetiteljima da na siguran način provedu svoj odmor. Turisti se vrlo rijetko žale da ih je netko, primjerice, okrao. Dubrovnik ima vrlo visok sigurnosni indeks”, rekla je Vlašić.

izvor: Nportal.hr