Nakon 35 godina Zagreb ponovno domaćin prestižne generalne skupštine CITA-e

Domaćin prestižne generalne skupštine CITA-e
CVH

Nakon 35 godina, Centar za vozila Hrvatske ima čast ponovo biti domaćinom i organizatorom međunarodne konferencije CITA-e koja će se održavati od 06.06.2017. do 08.06.2017. godine u Zagrebu, u hotelu Westin.

Međunarodna konferencija CITA jedinstvena je prilika za susret sa stručnjacima iz svih područja državnog i privatnog sektora koji se bave pitanjima tehničkih pregleda vozila.

Tema ovoga izdanja je „Partnerstvo za poboljšanje sigurnosti cestovnog prometa i zaštite okoliša“, a cilj je programa naglasiti ulogu tehničke ispravnosti vozila kroz sveobuhvatne strategije osiguranja sigurnosti cestovnog prometa i zaštite okoliša.

“Velika nam je čast ugostiti kolege iz cijelog svijeta i pokazati im naš lijepi zagreb i Hrvatsku i, naravno, naš sustav tehničkih pregleda vozila. Svaka konferencija CITA-e mjesto je na kojemu izmjenjujemo znanja i iskustva i uvijek nam je drago naučiti  nešto novo, ali i prenijeti svoju ekspertizu drugima. Kroz godine okupljanja ove vrste sve su stručnija i zanimljivo je vidjeti  koliko je naša struka u Europi i svijetu cijenjena i bitna. Vjerujem da ćemo kao domaćini opravdati povjerenje  koje su nam dali naše kolege”, povodom događaja izjavio je Davorin Pavlović, predsjednik Uprave CVH.

Osim plenarnog dijela konferencije u kojem će sudjelovati vodeći svjetski stručnjaci iz područja tehničkih pregleda i sigurnosti prometa, održavati će se i sedam zasebnih radionica unutar kojih će se raspravljati o temama poput odnosa između uvjeta za nova i onih za rabljena vozila, razvoja novih shema provjere tehničke ispravnosti vozila ili ulogom državnih tijela u pitanjima tehničke ispravnosti vozila.

Dijana Beg Ostojić