MURSKO SREDIŠĆE: Postavlja se video nadzor kraj osnovne škole za veću sigurnost učenika

Na sastanku Vijeća za prevenciju Grada Mursko Središće raspravljalo se o aktualnom stanju sigurnosti u tom gradu, prometnoj problematici te ostalim aktualnim temama.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović, djelatnik Centra za socijalnu skrb – Ispostava Mursko Središće Ivan Lesjak, predstavnici Policijske postaje Mursko Središće Vjeran Horvat i Dejan Orehovec, komunalni redar Drago Belše te predstavnici medija Stjepan Mesarić i Zlatko Rihtarec, javljaju Mnovine.

Raspravljali su o pravnim i zakonskim obavezama mještana doseljenih u romsko naselje Sitnice, Zboru građana u naselju Sitnice, prometu, sigurnosti učenika i ostalih građana, početku nove školske godine,…

Zaključeno je tako da je stanje sigurnosti na području grada Mursko Središće na normalnom nivou ali i da je veoma bitno da cijeli sustav zajedno djeluje jer za sve postoji sankcija samo je treba znati primijeniti. Također, gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović najavili su Zbor građana na temu paljevina i ostale problematike u naselju Sitnice koji će se održati 29. kolovoza u popodnevnim satima. Isto tako, doneseni je zaključak da će Grad Mursko Središće pribaviti ponudu za postavljanje videonadzora nad okolišem kod Osnovne škole Mursko Središće kako bi se osigurala još veća sigurnost učenika.

Vezano uz sigurnost građana, Grad Mursko Središće zatražio je od Županijske uprave za ceste Čakovec postavljanje “ležećih policajaca” u Frankopanskoj ulici u Murskom Središću iz pravca Peklenice i centra Murskog Središća.

Grad Mursko Središće zatražiti će očitovanje Centra za socijalnu skrb vezano uz detaljnu analizu i socijalni status pojedinih mještana i obitelji u romskom naselju Sitnice te prijedlog konkretnih mjere za rješavanje problema.

Više detalja sa sastanka pročitajte OVDJE.

RSS