POLICIJA DEŽURA NA MARJANU: Kazna za ulazak u zonu sječe stabala i do 500 kuna

MORH/M. Čobanović

Na Marjanu dežura policija koja će kažnjavati građane ako stupe u ograđenu zonu gdje tvrtka  “Matima project” sječe stabla zaražena potkornja. Takvih stabala ima gotovo 20 tisuća.

“Na lokaciju gdje se izvode radovi zabranjeno je pristupiti. Međutim, do sada je vladala anarhija. Stalno sam se brinuo da se kome što ne dogodi. Od sad neće više biti tako. Prijave policiji protiv nepoznatog počinitelja u ovakvim slučajevima nisu učinkovite. Na terenu je policija, ne u ophodnji, nego doslovno na terenu. Koga ulove dobit će mandatnu kaznu na licu mjesta”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju Koordinator Kriznog stožera za Marjan Nenad Ružić.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske doznaje se kako kazna za ulaz na ograđeno radilište na Marjanu iznosi 500 kuna.

“Pozivamo građane da poštuju privremene mjere zabrane kretanja, nije nam primarni cilj da kažnjavamo, ovo je radi njihove sigurnosti. Novčana kazna će se izricati kao krajnja mjera, samo u slučaju ako se netko zaista ogluši na znakove zabrane, upozorenja djelatnika na terenu i policije, te bude dovodio u pitanje svoju sigurnost, imovinu i živote drugih. Ali, apeliramo na građane da se strpe i hodaju po drugim dijelovima Marjana”, kaže Ana Čepić iz splitske policije.

izvor: Slobodna Dalmacija