POZNATI HRVATSKI KUHAR U POŽEŠKOJ KAZNIONICI: Zdravi obroci za mame i trudnice iza rešetaka

Zdravi obroci za mame i trudnice

U Kaznionici i zatvoru u Požegi u ponedjeljak je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti u okviru projekta „Neprekinuta veza – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ što ga provodi udruga Roditelji u akciji – Roda.

O detaljima projekta govorili su državni tajnik Ministarstva pravosuđa Kristian Turkalj, upravitelj Kaznionice i zatvora u Požegi Antonio Čirko, izvršna direktorica Udruge Roditelji u akciji – Roda Ivana Zanze i voditeljica projekta Branka Mrzić Jagatić te poznati hrvatski chef David Skoko. On će za osoblje i za zatvorenice do kraja 2017. godine u okviru projekta održati dvije kuharske radionice, objavljeno je Ministarstva pravosuđa.

Državni tajnik  Turkalj istaknuo je važnost ovog projekta za djecu rođenu u zatvorskom sustavu, kako bi se u što većoj mjeri ostvarila integracija i odnos majke i djeteta, kao i budući povratak te djece s majkama u društvo.

Projekt „Neprekinuta veza – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka“ financira Ministarstvo pravosuđa, a provodi se od siječnja do prosinca 2017. godine. U sklopu projekta financira se uređenje kuhinje i dnevnog boravka odjela na kojem borave trudnice i majke s djecom u dobi do tri godine. Prostor će se opremiti odgovarajućim namještajem, opremom i priborom.

Zatvorenice, koje na odjelu rodilja borave sa svojom djecom, imat će mogućnost pripreme zdravih obroka za svoju djecu, što je u skladu s europskim zatvorskim pravilima.

Ciljevi projekta kojeg udruga Roditelji u akciji – Roda provodi u Kaznionici i zatvoru u Požegi su pružanje podrške trudnicama i majkama zatvorenicama u povezujućem roditeljstvu, jačanje njihovih roditeljskih kompetencija i osnaživanje u majčinskoj ulozi.

Tome će posebno pridonijeti kazališno-glazbene radionice, grupe podrške, te kuharske radionice pod vodstvom iskusnog profesionalnog kuhara Davida Skoke kroz koje će zatvorenice naučiti pripremati jednostavne i ekonomične zdrave obroke, doznajemo iz Ministarstva pravosuđa.

RSS