BURA ZBOG ČOKOLADICE IZ SRBIJE “Provela sam istragu, to se više neće ponoviti”

BURA ZBOG ČOKOLADICE IZ SRBIJE
Zagreb, 15.02.2015 - Kolinda Grabar Kitaroviæ danas je nešto iza 12 sati na Trgu sv. Marka pred predsjednicom Ustavnoga suda Jasnom Omejec i sucima toga suda sveèano prisegnula za predsjednicu Republike Hrvatske. foto POOL /HINA /Damir SENÈAR /ds

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, djeci jednog dubrovačkog vrtića koji je posjetila u utorak, dijelila je čokoladice i svoje fotografije. Ne bi u toj vijesti bilo ničeg neobičnog da Predsjednica, koja o sebi stvara sliku kao promotorici hrvatskih proizvoda, djeci nije podijelila čokoladice koje proizvodi poznata srpska tvornica slatkiša Pionir.

Kako se ovaj gaf Grabar-Kitarović dogodio na Dan dubrovačkih branitelja, što je i bio povod njenom posjetu Dubrovniku, našla se na meti kritika na društvenim mrežama. Za slučaj se tako i doznalo, objavom jednog roditelja na Facebooku, o čemu je potom pisao Dubrovački dnevnik.

“Morao sam ovo stavit da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na dan Dubrovačkih branitelja, bravo”, komentirao je jedan Dubrovčanin objavivši fotografiju čokoladice i potpisane fotografije Kolinde Grabar-Kitarović koje je dobilo njegovo dijete.