SAD I RUSIJA ZAOŠTRILE ZBOG VENEZUELE: Evo što je ruski ministar rekao američkom kolegi

prtsc Youtube

Američki državni tajni Mike Pompeo izjavio je kako su Sjedinjene Američke Države spremne vojno intervenirati ne bi li zaustavile aktualne nerede u Venezueli. “Vojna akcija je moguća. Ukoliko se to traži, SAD će to učiniti”, rekao je Pompeo, prenosi Reuters. Ipak, dodao je kako je SAD prije za mirnu tranziciju moći u Venezueli nego za vojnu akciju.

Nakon što je dao tu izjavu Pompeo je telefonski razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom. On je američkog državnog tajnika upozorio kako će, ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venezuele, to imati strašne posljedice,

“Primijećeno je kako će kontinuirani agresivni koraci imati najdramatičnije posljedice”, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije, prenosi Tass.

Lavrov je također osudio “miješanje“ SAD-a u unutarnje poslove Venezuele kao kršenje međunarodnog prava.

Dodao je kako je neophodan dijalog svih političkih snaga u toj južnoameričkoj državi, navodi agencija Reuters.

Samoproglašeni venezuelanski predsjednik Juan Guaido pokušao je svrgnuti diktatora Nicolasa Madura, no iznenadna akcija vojna akcija nije uspjela. Međutim, sukobi u Venezueli, ionako napaćenoj teškom ekonomskom krizom ne jenjavaju, zbog čega se ukazuje mogućnost inozemne intervencije.

RSS