Promovirana druga generacija certificiranih Povjerljivih osoba

Druga generacija polaznika certificiranih Povjerljivih osoba

U nazočnosti suvoditelja programa obrazovanja Alena Ostojića, predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, u utorak, 29. lipnja 2021. u Zagrebu je promovirana druga generacija polaznika programa certificiranja Povjerljiva osoba za zaprimanje prijava nepravilnosti i vođenje postupka u vezi s prijavom nepravilnosti, sukladno odredbama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

Na početku nastave polaznike je pozdravio dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu.

Polaznici iz ACI-a, APIS IT, AKD-a, CVH-a, Ključne točke, Turisthotela Zadar,  HZMO-a, HGK, odslušali su 10 nastavnih sati predavanja i položili modularne ispite  čime su uspješno svladali program obrazovanja i stekli certifikat Povjerljiva osoba.

Program su u zajednički organizirali Hrvatska udruga menadžera sigurnosti  i Visoka policijska škola u Zagrebu, a polaznici su usvajali nova znanja, vještine i kompetencije iz područja:

  • Normativni okvir internih istražitelja; sc. Stjepan Gluščić, Visoka policijska škola u Zagrebu
  • Prijavljivanje nepravilnosti i postupanje po prijavi nepravilnosti; Joško Morić, predsjednik Povjerljivog odbora Odbora Grupe Zagrebački holding
  • Sudska zaštitu;sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
  • Privatni detektivi kao komponenta istraživanja prijavljenih nepravilnosti; Dinka Rajčić, dipl.iur., članica Uprave Intel Plan Zagreb

Novi termin edukacije zakazan je za 26. listopad 2021.

Više o programu zatražite putem e-maila: info@uhms.hr

PO/ Foto: HUMS