Ministar Banožić na predstavljanju inovativnog robotskog sustava tvrtke DOK-ING

Ministar Banožić na predstavljanju inovativnog robotskog sustava tvrtke DOK-ING
MORH/ J. Kopi

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić nazočio je u utorak, 29. lipnja 2021. godine svečanom predstavljanju hrvatskog inovativnog robotskog sustava za ekstremne uvjete u sigurnosti i obrani tvrtke DOK-ING.

Riječ je o završnom predstavljanju projekta iz područja istraživanja i razvoja inovacija sufinanciranog sredstvima iz Strukturnih i investicijskih fondova Europske unije.

Tom prigodom, ministar obrane je istaknuo kako je ovo važan dan za hrvatsku obrambenu industriju jer je riječ o inovativnom i naprednom sustavu koji u oružanim snagama može imati višenamjensku primjenu.

Ministar je također istaknuo i važnost Europskog obrambenog fonda kao i mogućnosti suradnje s članicama Europske unije. „Kao članica Europske unije, Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane aktivno sudjeluju u razvoju europskih obrambenih inicijativa poput Stalne strukturirane suradnje (PESCO). Tvrtka DOK-ING s ovim robotskim sustavom s nuklearno, kemijski i biološkim modulom sudjeluje u PESCO projektu uspostave sustava „Nadzora kemijskih, bioloških i nuklearnih prijetnji kao usluge“.

Više pročitajte ovdje.

PO/ Foto: MORH/ J. Kopi