Stručnjaci za kibernetičku sigurnost nalaze se pod pritiskom 24/7

Kina pobijedila u bitci za umjetnu inteligenciju protiv SAD-a
Pexels

Stručnjaci za kibernetičku sigurnost pod stalnim su stresom, posebno u posljednje vrijeme, jer su na prvim crtama kibernetičkog rata.

Veteran na ovom polju, Marek Boguszewicz, rekao je u posljednje 3-4 godine stručnjaci za kibernetičku nikad nisu bili pod intenzivnijim pritiskom.

Nedavno je Global Foundation for Cyber Studies and Research, think tank sa sjedištem u Washingtonu, objavio bijelu knjigu pod nazivom Četvrta industrijska revolucija i mentalno zdravlje u kiberprostoru, a njezini autori nastoje osvijetliti psihološke aspekte brze tehnološke transformacije i pozivaju na zakonodavstvo oko tehnologije i suverenosti podataka.

CyberNews razgovarao je s istraživačima iza članka kako bi saznao kako tehnologija utječe na njihovo mentalno zdravlje.

Tehnološka evolucija dolazi sa strahom od gubitka posla za neke od kibernetičkih stručnjaka.

Stalnom brigom zbog hakiranja i otkrivanja na mreži, internetskim zlostavljanjima i raznim drugim aspektima to se pretvara u povećani stres jer se organizacije i vlade napadaju 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Mentalno zdravlje ima presudan utjecaj na profesionalce u industriji i utječe na prakse kibernetičke sigurnosti, a depresija, izgaranje i samoubojstvo postaju sve češća pojava među industrijskim stručnjacima.

Više pročitajte ovdje.

PO/ Foto: Pexels