NA CMKS-u o poslovno obavještajnoj djelatnosti

Robert Kopal CMKS 2022

U petak, 20.05.2022. je u Centru za obrazovanje Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, započelo izvođenje programa obrazovanja certificirani menadžer korporativne sigurnosti (CMKS) – „Poslovno obavještajna djelatnost“ s ukupno 25 nastavnih sati.

Cilj je ovog modula pružiti polaznicima iscrpni uvid u konceptualni okvir intelligence analysis-a te specifična znanja i vještine nužne za uspješnu primjenu opsežnog skupa metoda, tehnika i alata koji će im pomoći u iznalaženju odgovora na mnogobrojna pitanja vezana uz sposobnost tvrtke u svladavanju izazova svih oblika konkurentskog okruženja.

Nositelj modula izv.prof.dr.sc. Robert Kopal polaznicima će uz brojne vježbe, prenijeti nove trendove o procesima poslovno obavještajne djelatnosti, poglavito:

  • Analitički menadžment
  • Kognitivna ograničenja
  • Tehnike dekompozicije i vizualizacije
  • Tehnike procjene uzroka i posljedice
  • Tehnike kreativnog mišljenja

Kao dio programske ukupne stručne i znanstvene literature, polaznici su dobili  knjigu „Analitički menadžment“, autora Roberta Kopala i Darije Korkut, u izdanju Effectus Visokog učilišta i Effectus Poslovnog učilišta, Zagreb, 2020. Knjiga je 2021. godine nagrađena Hrvatskom velikom nagradom sigurnosti u kategoriji najbolje znanstvene knjige u području sigurnsoti.

Program CMKS podržava Hrvatska elektroprivreda d.d.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com