Philippe Cotelle: Nova misija menadžera rizika

S političkom nestabilnošću, cyber izazovima i rizicima šef Airbus Defense-a i Space-a za upravljanje rizicima osiguranja, Philippe Cotelle, progovorio je, kroz svoja najnovija zapažanja, o strateškim rizicima.

Philippe Cotelle, šef uprave za kibernetičko osiguranje i šef upravljanja rizicima osiguranja u tvrtki Airbus Defence and Space istaknuo je trenutne rizike koji utječu na tržište te je objasnio kako menadžeri rizika sada imaju priliku označiti nedostatke u izloženosti proizvoda osiguranja.

Istaknuo je kako je, po njegovom mišljenju, trenutno najveća opasnost za društvo, nakon okoliša cyber kriminal i brojni rizici koje on donosi, koji uključuju političku izloženost i nestabilnost.

Nadodao je kako u ovoj fazi njihova kompanija ima veliku prijetnju koja je izravno povezana s nestabilnošću samog tržišta osiguranja te da je industrija osiguranja industrija koja se razvila relativno sporo, a temelji se na povijesti i da joj je potrebno višegodišnje iskustvo da bi se razvio pravi alat za rješavanje problema.

Cotelle je izjavio da će menadžeri rizika imati ogromnu ulogu u godinama koje dolaze, posebno kada se izloženost tvrtki poveća, a ponuda osiguranja smanji zbog prevelikih zahtjeva i rastućih cijena.

U tom pogledu, menadžeri rizika imat će novu misiju koja će možda upozoriti na novi jaz izloženosti, koji nije pokriven niti jednim tržištem i u kojem tvrtka mora poduzeti nešto posebno kako bi upravljala istim tim rizikom.

Intervju koji je Philippe Cotelle dao za Strategic Risk na ovogodišnjoj Amrae konferenciji u Francuskoj pročitajte ovdje.

PO/Foto: Instagram/@airbus_defence