OTVOREN JE NATJEČAJ ZA JEDNO OD NAJSTRESNIJIH ZANIMANJA: Možete li biti među 12 odabanih?

"Pushing Tin" by Mike Newell

Nezaposleni ste, imate srednju stručnu spremu i želju za učenjem – možda baš na vas čeka posao za kojeg kažu da je jedan od najstresnijih. Možda u kontroli leta ima mjesta za vas jer traži se dvanestero novih oblasnih radarskih kontrolora zračnog prometa.

Na natječaj se možete prijaviti još ovaj tjedan, do 10. lipnja, a između ostalog traži se odličan vid i sluh, te osobe mlađe od 26 godina. Inteligentne, te  izuzetno otporne na stres, koje imaju izuzetne psihofiziče sposobnosti.

One koji uđu u odabrano društvo čeka dugogodišnje školovanje i tek onda završni ispit, prenosi Novi list.

Dvojica kontrolora rade zajedno, jedan komunicira s pilotom, a drugi s kontrolorima u susjednim zemljama. Njihova zajednička zadaća je sigurna provedba aviona kroz hrvatski zračni prostor. Mjesta za greške u ovom poslu nema. Jedan pogrešan potez i jedna pogrešno izgovorena riječ mogu odvesti u smrt. Ponekad istodobno komuniciraju s 15 pilota.

Imaju velike plaće, čak do 60 tisuća kuna, benificirani radni staž i u smjeni od osam sati – dva odmaraju. Ali, njihova odgovornost velika je i kada rade – rade punom parom. Video pogledajte na RTL-ovom portalu, a na natječaj se možete prijaviti ovdje.

RSS