NAKON TERORISTIČKOG NAPADA, TRUMP NAPAO GRADONAČELNIKA LONDONA

London je siguran grad
Sadiq Khan

Američki predsjednik  Donald Trump danas je kritizirao londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana optuživši ga da ne shvaća ozbiljno terorističku prijetnju, dan nakon napada u središtu britanske prijestolnice.

“Najmanje je 7 mrtvih i 48 ozlijeđenih u terorističkom napadu, a gradonačelnik Londona kaže da ‘nema razloga za uzbunu!'”, napisao je na Twitteru Donald Trump misleći na Sadiqa Khana, prenosi HINA.

– Ne smijemo više biti politički korektni i moramo početi raditi na sigurnosti naših ljudi. Ne budemo li lukavi, stanje će se pogoršavati – upozorio je Trump.

Ipak, Khan je nešto ranije putem medija i društvenih mreža poručio Londončanima da nema riječi kojima bi mogao opisati tugu i ljutnju koju London osjeća danas. On je osudio teroristički čin, a teroriste je nazvao barbarskim kukavicama za čiji čin nema opravdanja.

Khan se zahvalio pripadnicima hitnih službi koji su pomogli ozlijeđenima kao i pripadnicima sigurnosti koji su se sukobili s teroristima.  Gradonačelnik je pozvao Londončane da danas i u danima koji slijede ostanu mirni i oprezni.

Ovo je naš grad, mi nikada nećemo dopustiti da kukavice pobijede i nikada nećemo biti pobijeđeni terorizmom, poručio je Khan.

Nešto kasnije je londonski gradonačelnik preko svog glasnogovornika poručio Donaldu Trumpu kako ima puno važnijeg posla nego odgovarati na Trumpove objave na Twitteru.

Khan je za gradonačelnika Londona izabran prošle godine  i postao prvi musliman na čelu neke zapadne metropole.

Dijana Beg Ostojić