GOTOVO JE! MILAN BANDIĆ ŠESTI PUT IZABRANI GRADONAČELNIK ZAGREBA – NAJAVIO BORBU ZA SEDMI MANDAT

Najavio borbu za semdi mandat
Screenshot N1 Hrvatska

Nakon objavljenih rezultata DIP-a , gradonačelnik Zagreba Milan Bandić  u svom stožeru u Praškoj ulici obratio se novinarima, simpatizerima i javnosti.

”Evo, kako je lijepo vidjeti vas opet. Prekrasni ste. Nećemo pjevati, ali to je točno. Emocije naviru. Ja sam od krvi i mesa. Nikada nitko nije niti će pobijediti šest puta zaredom. Nikada nitko. Kada politički analitičari na ekranima govore o… Ja bih mogao predavati operativnu politiku. Želim se zahvaliti građanima. Oni koji su govorili ‘mi ili on’ – ne. Zajedno! To je pogrešno. Zagreb ne trpi isključivost negaciju, Zagreb je konstruktivan i pozitivan. Zahvalio bih članovima stranke. Ja bih najviše volio da nemam stanku, ali bio sam primoran ju osnovati. Podrazumijeva se da kad se kaže rad i solidarnost i 365 da je to Milan Bandić. To je kao pit’ vode. Slušam jednog političkog analitičara i ostala mi je rečenica da imam nešto Tuđmanovog. Imam i njegovog i Starčevćevog i Radićevog i Račanovog. Ja imam od svih nešto i to najbolje.

Zahvaljujem se i prije svega svim našim braniteljima i majkama poginulih.

Nisam ja pobijedio nego Zagrepčani. Zagrepčani su najveći pobjednici, vjerujte mi. Da ne znam bilo i puls sugrađana ja bih mislio da ne živimu Zagrebu. ‘Mi ili on’,’Glasajte protiv do istrebljenja’. Ne razumijem taj rječnik 2017. Pet je temelja pobjede Zagrepčana – zalaganje za svakog novorođenog i demografski razvoj. Drugi temelj je bitka za svakog obrazovanog čovjeka. Treći je bitka za svako radno mjesto. Četvrta točka je solidarnost i socijalna pravda. I peto ne manje važno, temelj našeg uspjeha, peti je otvorenost i sigurnost. I koristim priliku kad to govorim, da mom kolegi Khanu -u Londnu izrazim sućut javno, koju sam jutros učinio pisano.  Zagreb večeras suosjeća sa prijestolnicom Ujedinjenog Kraljestva  i mojim kolegom Khanom. I ova  pobjeda jednim dijelom je izraz podrške ljudima u Londonu. Dok mi ovdje jesmo, zastava Ujedinjenog Kraljestva vijori na zagrebačkim fontanama u znak tog i takvog osjećaja Zagreba, da se solidaliziramo sa zlom koji se u Londonu dogodio i da osudimo terorizam bilo kojih vrsta i da se sa njim obračunamo svim sredstvima.

Na kraju, neću dugo govoriti, hvala vama iz medija naročito onima koji su učinili sve da do ove pobjede ne dođe jer da nije bilo vas ja ne bih pobijedio.

Ja imam afirmativnog na izvoz. Da to izvozim bio bih najbogatiji u Hrvatskoj. Zahvaljujem svojoj majci koja me rodila ovakvog kakav jesam.

Hvala dragom Bogu koji me stvorio nesavršenog, a najboljeg. I on je tu imao svoje prste. Hvala mojim dragim Zagrepčanima ne mogu ih ni mediji pobijediti. Pet ključnih riječi: kontinuitet, odlučnost, odgovornost, dosljednost i principijelnost i jedna koja to koja krili kako labud ili galeb. Ključna riječ je zajedništvo

Nemojte nas dijeliti i nikad ne govorite ‘mi ili on’ jer mi nismo neprijatelji. Čestitam svim protukandidatima iz prvog kruga na utakmici. Zahvaljujem i Mrak-Taritaš na fer utakmici. Nije bilo fer zadnjih par dana, ali u žaru borbe je to. Žao mi je što nismo mogli biti u nekom odnosu. Ali ja odlučujem s kim ću se sučeljavati. Nisam se sučeljavao iz jednog razloga. Bio sam kod dvije obitelji. U Brezovici i Bodencu. Otišo sam s golfom na kojem piše ‘živim Zagreb’. Nijedan dan nisam uzeo stanački auto. Meni to ne treba. Pozivam sve na suradnju. Između građana i protukandidata ja biram građane za sučeljavanje oko problema.

Moramo napraviti 5 tisuća fasada, završiti žičaru, brzu tračničnu vezu sa zračnom lukom, kongresni centar, startup tvrtke. Moramo s Vladom realizirati tri projeta. Imunološki zavod kojeg molim 3 godine uvjeren sam da će se to dogoditi do konca drugog tjedna. Moramo realizirati dječju bolnicu na Sveučilišnoj bolnici zajedno s vladom, a ako ne onda sami. Novih 60 niskopodnih tramvaja i projekt Zagreba na Savi.

Na koncu treba još nešto u ovoj zemlji napraviti. Sutra počinje bitka za 7. mandat. Kad moji protukanidati budu znali svaku ulicu moći će mi konkurirati. To treba živjeti, a ne čitati iz knjiga. Sve drugo je iluzija i obećanje. Molim sve zastupnike da idemo u veliku koaliciju oko kapitalnih projekata. Ne fingiram, govorim u ime stranke i kao gradonačelnik.

Dok oni taru krmelje ja se vraćam sa Sljemena, dok oni misle ja radim. To je tajna mog uspjeha. Ne možete vi to pratiti.

Želim najaviti i pojeftinjenje u utorak. U Utorak će 30 do 50 posto cijena jedne usluge u gradu biti jeftinija”, poručio je Bandić okupljenima u svom stožeru.

Izvor: N1 Hrvatska/DBO