Otvoren HAKL- hackathon za otvoreni Zagreb

Otvoren HAKL- hackathon za otvoreni Zagreb
zagreb.hr

Jučer je u prostorijama Zagrebačkog Inovacijskog Centra (ZICER), na Zagrebačkom velesajmu, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec otvorila HACKL – trodnevno natjecanje za razvoj javnih gradskih IT rješenja, koje organizira Grad Zagreb u suradnji sa ZICER-om.

HACKL je prvo u nizu natjecanje namijenjeno multidisciplinarnim timovima u osmišljavanju, dizajnu i programiranju prototipa softverskih rješenja za alternativne vizualizacije proračuna Grada Zagreba, odnosno stvaranje takvog rješenja koje će digitalizirati proračun i učiniti ga dostupnim građanima.

Natjecateljski timovi ideju i rješenja razvijat će kroz Design Thinking radionice uz pomoć devet mentora iz područja IT-a, financija, dizajna i istraživačkog novinarstva.

Timovi će pitch-anje održati u nedjelju 27. veljače, a Povjerenstvo za odabir pobjednika u čijem je sastavu Nikola Plejić, Marko Rakar, Melisa Skender, Sarah Baron Brljević i Gordana Vojnović, ocjenjivat će njihova rješenja i odabrati tri najbolja tima vodeći se kriterijima inovativnosti, korisnosti, mogućnosti praktične provedbe (dugoročna perspektiva i potencijal, strategija, tehnički ostvarivo), dizajna te kvalitete predstavljanja i prezentacije. Za tri prvoplasirana tima osigurane su novčane nagrade u iznosu od 20, 15 i 10 tisuća kuna, te nagrade glavnih pokrovitelja Xiaomi i GDi.

RSS/Foto: zahreb.hr