Otkriveno kako je par iz Zagreba varao podstanare: Iznajmljivali su nepostojeće stanove, uzimali novac i davali lažne ključeve

prtsc
Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznenih djela prijevare, počinjene u suradnji s još jednom osobom, javlja Tportal.

Sumnja se da je ova žena zajedno s još jednom osobom počinila ukupno četiri prijevare tako što je na mobilnoj aplikaciji oglasila da iznajmljuje stan na području Trešnjevke. Objavili su i fotografije stana te su 11.veljače 2019. godine dogovorili pokazivanje stana s tri osobe (32-godišnjakom, 24-godišnjakinjom i 28-godišnjakom) u različita vremena. Svima su se lažno predstavili vlasnici stana.

Nakon pokazivanja dogovorili bi cijenu mjesečnog najma i predujma, a par dana kasnije preuzimanje ključeva stana te plaćanje. Zainteresirani najmoprimci su im i dali dogovoreni iznos novca, a ovim su im predali ključeve, koji su međutim bili također lažni.

Prema kaznenoj prijavi ovi varalice su 12. rujna 2019. godine na internetskoj stranici predali oglas za posudbu novca, te su se 31-godišnjakinji predstavili kao agenti banke i ponudili joj pomoć u realizaciji kredita. Za to su, međutim, tražili novčanu naknadu.

Također se sumnja da je druga muška osoba, sama, na isti način počinila dva kaznena djela prijevare, tijekom 11. veljače ove godine.

Sumnja se da je dogovorio dva razgledavanja stana s 26-godišnjakinjom i 39-godišnjakom te cijenu mjesečnog najma i predujma. I njih je doveo u zabludu, te je par dana kasnije primio dogovorene iznose na ruke, a oštećenima dao lažne ključeve stana.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 20.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

RSS