KARIJERE: Bivši savjetnik predsjednice RH za nacionalnu sigurnost postao šef korporativne sigurnosti DIV Grupe

prtsc HRT

Bivši savjetnik predsjednice RH Vlado Galić postao je direktor korporativne sigurnosti DIV Grupe, priopćeno je danas iz te tvrtke. 

“Osim žestoke konkurencije u pogledu cijene, kvalitete i rokova izgradnje i isporuke, na svjetskom je tržištu jedan od važnijih parametara za donošenje odluke o odabiru poslovnog partnera, i razina svih segmenata sigurnosti koju primjenjuje dobavljač robe ili brodogradilište. DIV Grupa se uvijek trudila prepoznavati trendove na međunarodnom tržištu i primjenjivati najviše standarde u svim segmentima poslovanja, pa tako i u onim sigurnosnim. Zato smo se odlučili kadrovski pojačati stručnjacima koji će svojim iskustvom i znanjem značajno pridonijeti ostvarivanju najviših standarda sigurnosti.

Iznimno nam je drago da su nam se pridružili Vlado Galić koji je imenovan za direktora korporativne sigurnost DIV Grupe i Boško Ramljak koji je imenovan za savjetnika Uprave Brodosplita za korporativnu sigurnost.

Vlado Galić rođen je 1965. godine u Širokom Brijegu, a diplomirao je rudarstvo 1991. godine na zagrebačkom Rudarsko – geološko-naftnom fakultetu. Od 1991. godine bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik specijalnih postrojbi i djelatnik sigurnosnog sustava MORH-a.

Završio je Ratnu školu OS “Ban Josip Jelačić”, a pohađao je NATO seminare iz područja organizacije, upravljanja i zapovijedanja.

Bio je i nastavnik predmeta Strategija nacionalne sigurnosti u Zapovjedno-stožernoj školi ”Blago Zadro”.

Po zajedničkom programu Fakulteta političkih znanosti i Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti stekao je zvanje menadžera sigurnosti iz područja poslovne i nacionalne sigurnosti.

Od prosinca 2017. pa do prosinca 2018. obnašao je dužnost savjetnika Predsjednice RH-a za obranu i nacionalnu sigurnost.

Za sudjelovanje u Domovinskome ratu i obnašanje dužnosti u MORH-u i OS RH višestruko je nagrađivan i odlikovan.

Boško Ramljak, rođen je 1967. godine u Sinju, aktualni je alkarski vojvoda, dragovoljac Domovinskog rata i prekaljeni ratnik – dva puta teško ranjen i više puta odlikovan. Nakon rata do umirovljenja kao časnik u OS RH aktivno je radio u sigurnosnim sustavima Hrvatske vojske”, navode iz DIV Grupe. 

RSS