NOVI REKORD: Zagreb bi mogao premašiti 2 milijuna noćenja u jednoj godini

Svijetsigurnosti.com

U prvih pola godine broj turističkih dolazaka povećan je za 19, a broj noćenja za 18 posto. Gradska turistička zajednica očekuje rast i u idućim mjesecima. Najviše je bilo gostiju iz Južne Koreje, Sjedinjenih Država, Njemačke, Italije i Velike Britanije.

Dobri rezultati nastavili su se i u srpnju, Imamo 10% više dolazaka, 72 108, imamo 126 500 noćenja gdje su nam opet gosti iz Južne Koreje na prvom mjestu, slijede gosti iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Španjolske. Zanimljivo je istaknuti da su nam gosti iz Australije na sedmom mjestu i po ostvarenim dolascima i po ostvarenim noćenjima, rekla je Darja Dragoje iz gradske Turističke zajednice.

Osim posjete glavnom gradu naše zemlje, Zagreb je turistima privlačan i zbog, zabavnog i kulturnog turizma. Za lipanj nam je bio aktualan InMusic, i druga razna događanja, ali InMusic kao jedan od najjačih događanja u Zagrebu. Naravno tu je i poslovni segment, a ima i sve više zdravstvenog turizma, kazala je Dragoje.

U planu je do kraja rujna još 25 različitih događaja, ističe Dragoje i objašnjava način promoviranja našeg grada, Turistička zajednica grada Zagreba provodi Zagreb Summer Tour kampanju. To je na online i offline bazi i u Hrvatskoj i u zemljama u susjedstvu te tržištima s direktnim letovima za Zagreb. Imamo i posebne Google i YouTube kampanje gdje se oglašavamo na društvenim mrežama.

Zanimljivo je napomenuti da je od početka godine do danas u Zagrebu broj dolazaka porastao za 18 posto, baš kao što je to i u cijeloj zemlji, dok je broj noćenja porastao za 15 posto, što je 4 posto manje nego na razini cijele Hrvatske. Iz gradske Turističke zajednice očekuju daljnji porast broja turista i u idućim mjesecima, pogotovo tijekom Adventa kada bi, prema njihovim procjenama, naš grad prvi puta mogao premašiti 2 milijuna noćenja u jednoj godini.

Izvor: Radio Sljeme / Autor:Krešimir Vešnik